СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
ТипAlpine
Nordic
Марка (ски автомати)
Модел Сезон
Максимален DIN до
Тегло за чифт в грамове до
РазмерLarge
Medium
Small

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СКИ - автомати

 

 

В тази категория може да изберете ски автомати за алпийски ски или за ски северни дисциплини. Може предварително да изберете желаните от вас, като използвате полето „Тип”

 

Имащи важна роля за сигурността ни, те дават спокойствие и вдъхват увереност на всеки от нас, че дори при резки маневри, приземяване след скок или падане гарантират безопасността ни. Подложени на огромен натиск и неочаквани движения под различни ъгли, при избора им влияние оказват някои от следните фактори: тегло и височина на скиора, дължина и вид на ски обувката, ниво на умение на владеене на ските  и разбира се, конкретен тип ски, които са закупени -  Allmountain, Freeride, Freestyle, Race, Monoski , Nordic или др.. Важно при избора е също да се обърне внимание на материала, от който са изработени автоматите, стоперите, вибрационния механизъм /ако има такъв/, системите за контрол и сигурност на всеки производител и модел, а също така наречената  малка “подложка” antifriction-device. Ако избирате автомати за някоя от северните дисциплини като например „skate skiing”, „classic skiing”  и др. се насочете към такива, които упражняват най-висш контрол, отличен контакт, стабилност и позволяват равномерно разпределяне на усилието върху ските /цялата енергия да е насочена върху тях без да се губи. /. Това най-вече се постига благодарение на два вида технология  „Nordic Integrated System” и „New Nordic Norm”.

 

За малки деца е препоръчително да се избират така наречените „Kids” автомати. Специфичното при тях е, че те са специализирани само и единствено за деца даваща им максимална сигурност. Така са конструирани, че здраво да държат дори и малки килограми. Обикновено скалата на разделение е до 30 кг. Не е препоръчително автомат за възрастни да се монтира на ски за малко деца. За сигурността на вашия мъник, изберете от полето „Клас” – Детски и от полето „Максимален DIN”.

 

SkiBoards автоматите могат да се групират в две основни групи. Едната е наподобяваща тези при ските, а другата е сходна с „Plate” автоматите при бордърите. Изборът на вида изключително зависи от това дали ще се кара пистово или ще се предпочете fun-park style. Автоматите от първият тип са снабдени със система за „освобождаване”, стопери или с обезопасителни каишки като DIN range тук също важи, както при ски автоматите. Автоматите от втората група са изработени предимно от твърда алуминиева сплав и са олекотени. При тях липсва система за „освобождаване”, но някои от моделите се предлагат с обезопасителни каишки. При избора им трябва да се вземе под внимание и моделът на обувката, тъй като не всяка пасва на „Release”автоматите.

 

 

Текст: SkiBorsa.com