СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
ТипAlpine
Nordic
УмениеМайстори
Напреднали
Начинаещи
Марка (ски обувки)
Модел Сезон
Размер (EU Номер) до
ТвърдостMidstiff
Race
Soft
Stiff

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СКИ - обувки

 

 

В тази категория може да намерите ски обувки, както за алпийските, така и за северните дисциплини.

 

Ски обувките са може би най-важната част от ски екипировката, чийто негативи скиорът усеща пряко и болезнено при грешен избор. Изборът може да се раздели на два етапа. Първият обхваща уточняване  и съобразяване на първо място със стила ски, който ще  практикувате / Allround, Freeride, Twintip, Race или Nordic ski/, – предполага се, че вече имате закупени ски от съответната категория//, на второ място вашите индивидуални умения и подготовка. За максимализиране контрола  и предаване на натиска на 100%  върху ските е нужно да се премине и през втория етап включващ избор на коефициент на твърдост, височина на „черупката”, избор на система за закопчаване, материали и иновационни решения за комфорт и настройки на самата обувка.  Към този етап можем да добавим и  избора на марка, модел и разцветка според индивидуалните предпочитания, спрямо спецификата на ходилото, костната структура и мускулатурата на прасеца.

 

Начинаещите е препоръчително да изберат обувки с твърдост „Soft” от характеристика „Твърдост”.Обувката в никакъв случай не трябва да е малка или значително по-голяма, тъй като има опасност от измръзване и сериозни травми. За това изберете вашия номер  от поле „Размер (номер)”.

 

Почти еднакви със ски обувките, тези за SkiBoarding имат и някои специфични черти. На външен вид могат да се познаят  по-поизправената черупка в сравнение с обикновените ски обувки. Освен ,че предоставят завиден комфорт и с тях по-лесно се ходи, skiboard boots са олекотени и с по-нисък Flex rating. Повечето от предлаганите модели имат вградени „антишокови” езици. Основното им предназначение е да се грижат за сигурността на скибордърите. Изборът им трябва да е съобразен и с това какви автомати ще бъдат поставени, тъй като някои модели от тези обувки не стават за т.нар. “Release” автомати.

 

За някои от северните дисциплини като например „Skate skiing” изборът трябва да е много прецизен, като освен обувките да са максимално олекотени е необходимо да бъдат достатъчно „подсилени” и стабилни в глезена. Това, би  предотвратило множество травми при изпълнението на типичната техника в тази дисциплина.

 

Най-важното при изборът на обувки е тя да е удобна, да се чувствате добре при употребата им, да помага за развитието на ски уменията и не на последно място да  предпазва от травми.

 

 

Текст: SkiBorsa.com