СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
УмениеМайстори
Напреднали
Начинаещи
Марка (сплитборд дъски)
Модел Сезон
Дължина в сантиметри до
Ширина връх в милиметри до
Ширина талия в милиметри до
Ширина опашка в милиметри до
Радиус на завоя в метри до
Тегло за чифт в грамове до
С монтирани автомати

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СПЛИТБОРД - дъски

 

 

В тази категория почитателите на нестандартното и ефективното  могат да намерят техния сплитборд или така наречения “snow crazy board”.

 

……..от борд на ски, от ски на борд…….няма невъзможни неща за сплитборда! Сплитбордът  по своята същност е сноуборд позволяващ да се разделя на две по своята дължина, образувайки две ски. Това улеснява почитателите на “backcountry” бордингa при неговото ползване. Наслаждавайки се на великолепните гледки в планината при преходите, сплитбордърите не само не носят дъската си на гръб, а напротив придвижването е гладко и приятно със вече новообразуваните „ски” на крака. Именно това е и основното му предимство. А когато наближи време за спускането, бързо и лесно сглобяване и отново на борд през дълбоките преспи.

 

За почитателите, които за първи път ще избират сплитборд има доста възможности, които производителите предоставят. Ако все пак сте запознати със сноуборда няма да срещнете проблем при изборът на сплитборд. Както при изборът на ски и сноуборд, тук също има сходни фактори оказващи влияние върху правилния избор на дължината, ширината на дъската, формата, твърдостта или общо казано на това, от което ще получите най-голямо удоволствие при карането му. Основно трябва да съобразите вашите физически данни, ниво на подготовка и не на последно място да си отговорите на въпроса – Къде най-много ще карам сплитборда? Ако се насочвате да карате из девствените склонове, може да изберете специалните за това „Swallowtails”модели, които освен интересната си форма са изработени от подходящите материали, улесняващи максимално карането ви. Голяма част от производителите дават възможност за избор освен на споменатия и най-желан борд, и на сплитбордове от типа „All-Mountain”, „Freestyle” „Big Mountain”. Въпрос на избор и желание на всеки един от нас!

 

 

Текст: SkiBorsa.com