СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
ТипHard
Soft
Step in
УмениеМайстори
Напреднали
Начинаещи
Марка (сноуборд обувки)
Модел Сезон
Размер (EU Номер) до
ТвърдостMidstiff
Race
Soft
Stiff

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СНОУБОРД - обувки

 

 

Тук могат да се търсят сноуборд обувки по детайлни характеристики. Основна характеристика е типа на обувките, който може да се избере от полето “Тип”. Има три основни типа обувки за сноуборд: “Soft”; “Step in” и “Hard”.

 

Soft
Меките обувки са най-удобни и дават голяма свобода на движенията. Подходящи са за “Freestyle” и“Freeride/ Allmountain /“ бордовете.Soft” обувките се състоят от две части - вътрешна и външна. Вътрешната част защитава краката от наранявания и от студа и ги запазва сухи. Тя обиновено има самостоятелно затягане, това дава възможност да заема точно формата на крака, което осигурява отличен контрол при каране и максимален комфорт. Има разлияни видове “Soft” обувки, които основно се различават по характеристиката си “Твърдост”. Обувките за “Freestyle” са по-свободни, меки и еластични. Те осигуряват голяма подвижност, необходима за изпълнение на характерните за стила елементи. От друга страна “Soft” обувките за “Freeride/ Allmountain /“  бордовете са с по-сериозно зтягане както на външната, така и вътрешната си части. Това осигурява по-добър контрол при по-сериозно натоварване при по-високи скорости.

 

“Hard”
Твърдите сноуборд обувки осигуряват прецизен контрол. Те фиксират крака и глезена в най-добрата позиция при високи скорости и карвинг завои на твърд сняг. Имат вътрешна част като при “Soft” обувките, но за разлика от тях имат твърда външна, пластмасова черупка, която се затяга с щраймери. Приличат на ски обувки, но осигуряват известна подвижнст на глезена. Имат механизъм, който им позволява да бъдат свързани към автомати от типа “Plate” . Тези сноуборд обувки и автомати предават директно движението  върху сноуборда, това ги определя като подходящи за “Alpine Race“, “Alpine Freecarve“  и “Alpine Allmountain“ бордове.

 

Step in
Step in” обувките се използват в комбинация с “Step in” автомати. Тази система от обувки с автомати е “strapless”- без затягане. Сноуборд обувките от този тип съчетават гъвкава, мека горна част и здрава, твърда подметка. Така те осигуряват гъвкавостта на “Soft” обувките и контрола на обувките тип “Hard”, както и удобство от системата без затягане към автомата .

 

 

Текст: SkiBorsa.com