СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
Тип сноуборд
УмениеМайстори
Напреднали
Начинаещи
Марка (сноуборд дъски)
Модел Сезон
Дължина в сантиметри до
Ширина връх в милиметри до
Ширина талия в милиметри до
Ширина опашка в милиметри до
Радиус на завоя в метри до
С монтирани автомати

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СНОУБОРД - дъски

 

 

Формата предлага детайлно търсене в категория- Сноуборд-дъски.

 

Важна характеристика е Тип сноуборд. Тя зависи от желания стил на каране и вида на терена. Всеки тип се отличава с различна конструкция, геометрия, гъвкавост и дължина в сантиметри.

 

“Freestyle”
Това са дъски за свободен стил на каране без ограничения, предимно за изпълнение на различни трикове, завъртания и скокове в специално изградени фън паркове и халф-пайп улеи.

 

Тези бордове се характеризират с това, че са по-къси и по-меки от останалите. Върхът и опашката им са еднакви по форма и размери (Ширина връх в милиметри и Ширина опашка в милиметри) т.е. дъската е двупосочна.

 

Freeride/Allmountain/“
Тази група дъски се използва от сноубордистите за каране по разнообразни терени и при всякакви условия. Могат едновременно да се правят въздушни каскади и трикове, които се използват в “Freestyle“ и в същото време да се кара с остри карвинг завой характерни за Алпийския стил.

 

Freeride/Allmountain/“ бордовете са със средна твърдост, това ги прави  маневрени и едновременно стабилни на твърд сняг. За да изплуват при каране по мек сняг, тези дъски се избират по-дълги за сноубордиста и са по-широки от “Freestyle” бордовете. Върхът и опашката им са с еднаква форма, но не са с еднакви размери, опашките като цяло са по-къси, по-тесни. Това определя и тяхната посока.

 

Alpine-Race/Allmountain/Freecarve
Карането с тези бордове се фокусира върху скоростта и карвинг завоите.
В тази категория дъските са по-твърди, по-тесни и по-дълги в сравнение с Freestyleи Freeride/Allmountain“ бордовете. Дължината им варира от около 150см до над 200см. Също така имат по-голям радиус на завоя в диапазона от (9-17)м, за дълги карвинг завой при високи скорости. Върхът и опашката им са с различна форма, по-леко извит връх и почти плоска опашка за максимален контакт с пистата при карвинг завоите. Това ги прави категорично еднопосочни.

- Alpine Race - за експерти, за висока скорост и прецизност. Те имат минимално извити върхове и опашки за стабилно задържане на ръба. Характерно за тях е, че опашките им не са заоблени, а са прави. Използват се от професионалисти в състезанията по паралелен слалом и паралелен гигантски слалом.

- Alpine Freecarve - за изписване на дълбоки и бързи карвинг завои.
Те са по-меки, с по-малък радиус, в сравнение с Alpine Race бордовете, за по-ниски скорости и по-лесно управление. Опашките им също са прави , но по-плавно преминават към правия край за разлика от бордовете в категория Alpine Race.

- Alpine Allmountain - осигуряват стабилност на карвинг завоите навсякъде
в планината, както на добре обработени писти, така и извън тях. Те са по-широки от Alpine Race и Alpine Freecarve, но по-тесни от “Freestyle” и Freeride/Allmountain/бордовете. Обикновено се отличават с по-големи върхове за преодоляване на необработен, неравен сняг. Опашките им са заоблени за разлика от Alpine Race и Alpine Freecarve бордовете, но са доста по-малко от тези на Freeride/Allmountain/“ бордовете.

 

 

Текст: SkiBorsa.com