СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

 
 

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
ТипAlpine
Nordic
Марка (ски щеки)
Модел Сезон
Дължина в сантиметри до

 

Покажи само обяви със снимки

 

 

СКИ - щеки

 

 

В тази категория може да изберете ски щеки за алпийски ски или за ски северни дисциплини. Може предварително да изберете желаните от вас, като използвате полето „Тип”.

 

Изработвани от бамбук през 30’-те години на миналия век, стомана през 40’-те години, от алуминий през 60’-те, в наши дни от карбонови нишки и алуминиеви сплави придаващи им лекота и здравина, щеките имат едно и също предназначение, подобряване баланса, скоростта и ускорението на скиора. Произвеждани с различна дължина и диаметър с права форма или форма по „тялото”,сгъваеми – разгъваеми, разнообразие от модификация в горната и долната им част за всеки скиор е важно да подбере най-удобните за него. В наши дни, популярност набират щеките от т. нар. ново поколение със системите за закопчаване „Trigger S” или „Inter-Loc” на известни водещи производители, даващи изключително удобство, сигурност и комфорт на скиора. За улеснение при избора, изберете дължината, която ще ви пасва най-добре от полето „Дължина в сантиметри”.

 

Начинаещите скиори търсещи щеки от алпийски тип, могат да изберат подходящата дължина като държат с дланта най- долната част / частта, която се забива в снега, ограничена от „кошницата” / на обърната щека, а ръкохватката сочи и опира към земята. Препоръчително е ъгълът заключващ се в лакътната става да е 90 градуса. За любителите на северната дисциплина „Classic skiing” е добре щеките да са с дължина почти до рамото, а за „Skate skiing” да докосват брадичката. Желателно е да сте със ски обувките на крака при уточняване размера. Добре е изборът да е правилен /щеките да ви помагат, а не да пречат/, защото при избор на твърде дълги или къси щеки ще се затрудни технически правилното каране на ски от избраната дисциплина.

 

 

Текст: SkiBorsa.com