СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

Телеграф препоръчва Банско на британските туристи

2012-02-07 21:09:59

 

Британската медия "Телеграф" посъветва своите читатели да се отправят на ски ваканция тази зима в Източна Европа и най-вече в Банско.

 

Любителите на зимните спортове, които търсят ски ваканция на приемлива цена тази година трябва да се ориентират към Банско, пише британската медия "Телеграф".

 

Според годишно изследване на 10 ски курорта, в което се взима предвид цената на лифт карти, наемането на екипировка, таксата за ски учител и цените на храната и алкохол, Източна Европа е на челното място, а ски пакетите в Банско са на най-достъпни цени.

 

Проучване на Post Office Travel Money показва, че най-евтин ски пакет от всички дестинации в Източна Европа може да се намери в Банско. Според проучването цените в българския курорт са паднали с 5 % спрямо миналата година и към момента ски оборудване, лифт, ски обучение, напитки и храна за двама излиза около 263 британски лири. Това е с 105 лири по-евтино от класирания на второ място курорт Аринсал в Андора.

 

Най-скъпите дестинации според изданието са в Северна Америка и Канада, където пакетите са около три пъти по-скъпи от тези в българския курорт. Що се отнася до Западна Европа, Банско предлага два пъти по-добри цени от водещи курорти в Австрия, Швейцария, Франция и Италия.

 

Швейцарският курорт Аделбоден е посочен като най-скъпото място за практикуване на зимните спортове в Европа с цена за един ден за ски оборудване, лифт, ски обучение, напитки и храна за двама от 655 британски лири, което е с 27 % повече от миналата година.

 

Имайки предвид несигурната икономическа ситуация в момента, доста от любителите на ски дисциплините тази година се очаква, че ще предпочетат по-достъпни дестинации, което е добре за българския туризъм, както и за подобряване на имиджа на България като една атрактивна зимна туристическа дестинация.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари