СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

Новите тенденции в зимните спортове

2012-01-06 21:03:55

 


Всяка година по това време специализираните сноуборд и ски магазини започват подготовката за предстоящия зимен сезон. Рафтовете започват да се пълнят с нови и лъскави стоки. В тази статия ще споменем някои от инновациите през този сезон, за които си заслужава да похарчите своите пари.


100 % рециклирани дрехи


Много от компаниите стартират производстовото на дехи, които са изцяло екологично чисти и направени от рециклирането на материали иначе замърсяващи природата. Лидер в това отношение е компанията Lib Tech, чийто дрехи са направени изцяло от рециклирани бутилки. Относно това защо са избрали точно бутилки за направата на техните дрехи Тревър Филипс от Lib Tech разкри:


"Технологиите за обработка на коноп все още не са достатъчно развити за да направят дрехите ни толкова водоустойчиви, колкото ние искаме да бъдат. Бамбукът пък изисква прекалено дълга обработка с химикали."


"Открихме, че рециклираните бутилки вършат най-добра работа. Защо тогава не последват всички нашия пример? Защото просто ще им струва по-скъпо."


Планински туристически обувки за по-добри резултати


Любителите на ски могат да открият изцяло нова категория обувки. Те са изключително здрави и са ориентирани към подобряване на придвижването в планински условия, както при изкачване, така и при слизане по стръмни склонове. Марката Salomon изкара на пазара изцяло нов модел обувки от този тип - Quest 14, които могат да се намерят на цена около $750. Тази обувка е предназначена за дълъг поход и има подметка, която прави изкачванията в планината по-лесни.

Относно идеята за новата и подобрена обувка Джером Минет от Salomon заяви:


"Когато започнахме да мислим каква ще е следващата тенденция в спорта, осъзнахме, че понякога най-доброто ски спускане изисква известно изкачване."


Женски ски за "пудра"


Вицепрезидентът на международния маркетинг на K2 Skis Джеф Мечура обясни за новата ниша в женските ски, която става все по-популярна и привлича вниманието на редица големи марки в ски индустрията и зимните спортове.

Нейното изказване по-повод тази нова тенденция, гласи следното:


"В миналото нямаше голямо търсене на този вид ски и повечето хора на пазара смятаха, че тази ниша е твърде малка и няма смисъл да и се обръща внимание. Те обаче са допуснали грешка."


К2 в момента има четири модела женски ски, които са по-широки в талията от 100 милиметра, а освен тях има още няколко компании, които са се посветили на направата на този вид женски ски.

Някой от тях са: новите Rossignol S7 Women, които могат да се намерят на цена около $800, както и Armada VJJ за $900. Kastle BMX 118 пък са едни от най-качествените модели от този тип, като цените им стигат до $1,150.

Развълнувана от чувството да изпробва ски за "пудра" специално пригодени за жени, професионалната скиорка Мишел Паркър, която използва новият модел на K2 – MissDirected, заяви:


"Аз съм повече от развълнувана да имам този вид женски ски, които идеално пасват на моето каране."


Вие сами може да изберете измежду тези и още много нови тенденции, които ще подобрят значително преживяванията ви по пистите, ако сте любител на снежните спортове. 

 

 

 

 

Коментари