СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

Време е за пазаруване – Как да изберем сноуборд за начинаещи

2011-12-01 14:49:28

 

Когато купувате сноуборд за начинаещ сноубордист има няколко фактора, които трябва да вземете под внимание за да осигурите максимална ефикастност и добра платформа за обучение на захващащият се с този атрактивен зимен спорт човек.

 

Много от компаниите произвеждат дъски с различна гъвкавост, за да улеснят стъпките на новаците към бордове за по-напреднали. Често те се правят по твърди, за тези, които все още навлизат в този спорт

 

Без значение дали пазарувате онлайн или от специализиран магазин, има няколко неща, за които трябва да следите, за да направите най-добрия избор относно вашите сноуборд потребности.

 

Стъпка номер 1: Измерете височината на сноубордиста. Поставен на своята опашка, върхът на дъската трябва достигне някъде между носа и брадичката на сноубордиста. По-дългите дъски изискват повече усилия при завиване.

 

Стъпка номер 2: Измерете теглото на сноубордиста. Теглото се разпределя спрямо дължината на борда, така че висок сноубордист, който тежи 70 килограма, може да използва същата дъска, като по-нисък сноубордист със същото тегло.

 

Стъпка номер 3: Измерете обувките за сноуборд на сноубордиста и изберете дъска, която да бъде подходяща и да пасва на размерът им. Широчината на борда основно е наричана "талия" и е много важен фактор, който много често е подминаван. Пръстите и петите на сноуборд обувките трябва да излизат от очертанията на дъската възможно най-малко, когато се поставят в автоматите и трябва да са близки до размера на "талията" на борда.

 

Стъпка номер 4: Вземете предвид физическите възможности на сноубордиста. Уменията на сноубордиста се развиват постоянно, така че за новаците с добра физика, може да е по-уместно да изберете дъска за по-напреднали.

 

Стъпка номер 5: Вземете предвид възрастта на сноубордиста, както и намеренията му за бъдещата употреба на борда. Може да е добре да изберете дъска, подходяща за "израстването" на дете сноубордист. По-младите сноубордисти обикновенно се усъвършенстват по-бързо, така че за тях може да изберете дъска за по-напреднали.

 

Стъпка номер 6: Вземете предвид намеренията ви за употреба на борда. Спестяването на няколко лева и закупуването на дъска с по-лошо качество, не е във ваш интерес, ако възнамерявате да карате редовно. По-добре е да се спрете на реномирани марки и техните основни модели, където конструкцията и качеството на материалите ще надживее многократно евтините дъски, предназначени за масово производство.

 

 

 

 

 

 

Коментари