СКИ

Ски
Обувки
Автомати
Щеки

 

СНОУБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СПЛИТБОРД

Дъски
Обувки
Автомати

 

СНОУКАЙТ

Дъски
Кайт
Колан/седло
Контрол бар

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Кънки
Шейни
Моторни шейни
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Шапки
Ръкавици
Маски
Каски
Термо бельо

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Сакове
Вакси
Инструменти
Карвинг пластини
Екстри за ски автомати
Лавинно оборудване
Багажници за автомобили
Други

 

 

 

Оръдията за сняг и хората

2009-12-30 00:00:36

 

Оръдията за сняг - много полезни и необходими за доброто състояние на пистите.

 

Дали е добре обаче да работят докато пистите са отворени? Много неприятно е усещането от ледената струя, не само че е прекалено студено, а и видимостта е много намалена дори и очила не помагат. Освен че снега се полепя по очилата се мокрят и екипите, ако е студено това много допринася за мръзнене. Дори ако е хубаво времето не можем да му се насладим.

 

Да не говорим за навяванията, които могат да се окажат доста опасни. Неочаквано попадане в натрупани участъци от неутъпкан сняг от оръдията може да изненада каращите по иначе твърдата писта и това да доведе до не само приятни падания :) . Не е ли по-добре след като работят оръдията пистите да бъдат обработени? Може би целта на тези, които стопанисват пистите е да ни покажат колко добре се справят, със сигурност обаче по този начин ни разочароват.

 

Всяка прилика на подобен сблъсък на хора и оръдия за сняг, с често случващото се на Витошко Лале, е случайна :)

 

orydiq_hora.jpg

 

 

 

 

 

Коментари
Коментар от Тачев, Боби на 30/12/2009
Направо си е отврат да работят уръдията за изкуствен сняг до като има хора по пистите.Много трудно може да си изчистиш очилата след като един път си минал в близост до тях, особено при по студено време. Най-правилно е да работят в часовете, в които пистите са затворени, след което да се направи добра обработка от машините поддържащи пистите. В един момент се получава, че хем не може да се използва изкуствения сняг, защото не е разненсен, хем пречи на каращите, когато бачкат уръдията във време,когато по пистите е най-натоварено.